Solar woodle de intelligente buitenlamp

Ontzorging met productontwikkeling van A tot Z

Solar woodle is een Nederlands merk dat zich richt op stand-alone kwalitatieve buitenverlichting. Voor de ontwikkeling van een geheel nieuwe serie waren ze opzoek naar een flexibele ontwikkelingspartner. Lencon ontwerpt en levert nu in nauwe samenwerking met Solar woodle een geheel nieuwe buitenverlichtingsserie.

Woodle_casestudy
Client

Solarwoodle

Ons werk

Concept, CAD, testen, vrijgave,
levering

Robust en betrouwbaar

Solarlampen zijn er al zo’n 15 jaar, maar de kwaliteit van het licht en de brandduur zijn in de huidige markt vaak nog erg beperkt. Daardoor is er vanaf het begin van het ontwerpproces veel onderzoek gedaan naar het ontwikkelen van de juiste zone-cellen en verlichting om de langst haalbare verlichtingsduur te behalen zonder in te leveren op de kwaliteit.

De kracht van co-creatie

Door met Solar woodle vanaf het begin van het ontwerpproces nauw samen te werken was het mogelijk om de gehele serie binnen een korte tijd op de markt te brengen. We konden onze expertises  bundelen en zodoende snel en een betrouwbaar product op de markt te brengen dat alle verwachtingen had overtroffen.

Made in the Netherlands

Door middel van gebruik te maken van slimme metaal verbindingen  was het mogelijk om de gehele productie en levering van de Solar woodle in Nederland uit te voeren. Als gevolg hievan zijn het aantal onderdelen aanzienlijk gereduceerd. Wat uiteindelijk resulteerde in een zeer korte assemblagetijd. Het gevolg was dat het niet meer noodzakelijk was om de assemblage in het buitenland uit te laten voeren. Daarom assembleert en levert Lencon nu al jaren de Solar woodle series.

“Wij vinden het heel leuk om al weer meer dan 3 jaar te mogen ontwerpen en leveren voor Solar woodle. Omdat we al jaren nauw samen werken tijdens het ontwikkelingtraject en levering kunnen we veel meerwaarde bieden. We zijn in staat om tot op de kleinste details unieke ‘out of the box’ oplossingen te bedenken en deze direct door te voeren in de volgende productie batch.

Jan-Willem

Arvoo: Scangenius
Ladynette