5 innovatieve manieren om producten te ontwerpen zonder bevestigingenmiddelen!

Download onze lijst met de 5 innovatieve manieren om producten te ontwerpen zonder bevestigingenmiddelen!

Download ons gratis ebook!

We hechten veel waarde aan uw privacy. Lencon gebruikt de informatie die u verstrekt om eventueel contact met u op te nemen over relevante content en onze diensten. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze informatie.

Meer doen met minder met onze innovatieve serie ‘Products without Fasteners’

In samenwerking met Gerrit Newton (Newton innovations) en plaatwerkbedrijf Suplacon is een serie slimme staalverbindingen gemaakt. Het idee achter dit project is om alternatieven te laten zien op bijvoorbeeld een las- of boutverbinding en ontwerpers en engineers te inspireren tot nieuwe toepassingen van plaat- of buismateriaal. 

Het laseren en zetten van plaatwerk is in veel industrieën populair. In veruit de meeste gevallen worden deze materialen gemonteerd door middel van bevestigingsmiddelen zoals boutjes, popnagels of lassen.

Omdat plaatwerk elastisch en sterk is, kun je het materiaal zelf gebruiken verbindingsmiddel. Op deze manier kun je op assemblagetijd of onderdelen besparen.

Je krijgt ook extra mogelijkheden zoals het makkelijk losnemen van componenten. Of je elimineert boutjes waar je niet goed bij kunt. De mogelijkheden zijn eindeloos!