LAAT JACCO MAAR SCHUIVEN

Als senior design engineer heeft Jacco het bij Lencon enorm naar zijn zin. ‘Ik werk hier nu ongeveer een jaar, maar ben al zo’n 30 jaar actief als engineer. Wat ik fijn vind aan het werken bij een bedrijf als Lencon is de veelzijdigheid. Je werkt steeds aan andere producten, voor andere markten. Dan ontstaat er een soort creatieve kruisbestuiving. ‘Hé, wat ik een tijdje terug daar heb toegepast kan ik op een iets andere manier ook bij dit design gebruiken’. Die brede scope als allrounder maakt het voor mij extra interessant. Daarnaast is Lencon ook gewoon een hele leuke club.’

BROUWEN EN BLAZEN

Naast zijn werk bij Lencon heeft Jacco twee hobby’s. Allereerst het brouwen van stevig bier. Dat doet hij nu zo’n 5 jaar, samen met zijn buurman. Lencon collega’s hebben al eens wat brouwsels mogen proeven. ‘En we sluiten niet uit dat we ooit een speciaal Lencon-bier gaan ontwikkelen.’ Daarnaast bespeelt hij sinds zijn 17e de trombone. ‘Waarom ik voor de trombone heb gekozen? Dat was geen keuze, het is meer toeval. Samen met een vriend ging ik naar een muziekvereniging, waar we allebei tenorsax wilden leren spelen. Maar ze bleken maar één sax te hebben. En een trombone. Ik zei toen ‘Ok, dan doe ik dat maar.’ En dat bleek een hele goede match, ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. Een trombone is heel veelzijdig en heeft een mooi warm geluid; minder schel dan een trompet.’

VAN THE WALL TOT WAGNER

‘Ik speel vrij fanatiek bij Harmonie Katwijk én ik doe het nodige invalwerk of extra klussen. Bijvoorbeeld bij ensembles, een ander harmonieorkest, het Leids symfonieorkest of een bandje met blazers, waar we meer pop-nummers spelen. Ik vind het allemaal leuk. Ik heb niet echt een voorkeur qua muziekgenre, ik ben heel breed inzetbaar. Ik wil wél graag iets te doen hebben. Geen solo’s hoor, maar twee keer een nootje blazen tijdens een optreden, dat vind ik echt te weinig. Mooie uitdagingen? We hebben vanuit de muziekschool ooit The Wall van Pink Floyd gedaan, dat was heel gaaf om te doen. En met het symfonieorkest vind ik zware stukken van Wagner wel fijn, daar zit voldoende werk in voor de trombone.’

NIEUWE ENERGIE INBLAZEN

‘Het is mooi hoe dat werkt. Overdag bij Lencon ben ik druk bezig met vraagstukken en het bedenken van mooie technische oplossingen. Dan kan ik aan het eind van de dag best moe zijn en heb ik eigenlijk niet veel zin om te gaan oefenen. Maar ik ga wel. Ik wéét dat blazen nieuwe energie geeft… Dan laat ik alles los en focus ik volledig op de muziek. Het samenspel met de andere muzikanten is daarbij heel belangrijk. Ja, daar zit zeker een parallel met het werken bij Lencon. Ik ben nou eenmaal graag actief als teamspeler.’

DESIGN ENGINEERS VAN TEAM LENCON - DEEL 3
IK BEN UITVINDER BIJ LENCON