IK BEN UITVINDER BIJ LENCON

‘Uitvinder, dat wilde ik als kind al worden. Het woord roept een hele wereld op, ook van romantiek en nostalgie. Senior design engineer is mijn officiële functienaam. Maar dat zegt jou toch ook veel minder?’

Patrick Kerkhof werkt sinds 1 april 2021 bij Lencon. ‘Bij mijn vorige werkgever werkte ik ook als uitvinder op een ontwerpafdeling. Daarnaast heb ik meegewerkt aan het tv-programma ‘Het beste idee van Nederland’. Daar heb ik kandidaten begeleid en bijgedragen aan de selectie van het beste idee. Dat was heel gaaf om te doen.’

MEER DAN EEN ONTWERPBUREAU

‘Wat ik zo leuk vind aan Lencon? Het brede portfolio vind ik heel interessant. En we zijn meer dan een ontwerpbureau, waar ze het ontwerp overdragen aan de opdrachtgever. Hier doen wij het hele project, tot en met het maakproces. Ik zit niet alleen achter mijn bureau en de computer, maar doe ook heel veel in onze geavanceerde werkplaats. Een prototype maken is een superleuk onderdeel van mijn werk. Als engineer blijf ik lang bij het proces betrokken, zelfs tot en met de begeleiding van de productie. Ik ken niet veel organisaties die, zoals hier bij Lencon, het héle traject doen.’

WERKPLAATSWALHALLA

‘Onze werkplaats, waar we ook technische producten voor bedrijven assembleren, is voor mij een perfecte uitvalsbasis; een walhalla. Bij een bedrijf zonder werkplaats wil ik niet werken, dat lijkt me heel onhandig. Want als ik nu een ontwerp heb gemaakt, dan zet ik ’s avonds de 3Dprinter aan het werk. En wat ik dan de volgende dag in mijn handen heb, dat vertelt me zó enorm veel. Wat is goed, wat kan beter? Natuurlijk kunnen computers heel veel, maar het tastbaar maken van je ontwerp, dat is voor mij onmisbaar.’

DROOGKLOTERIGHEID

‘Ik werk samen met een hele gezellige club mensen. We hebben een klik, het is alsof we op dezelfde frequentie zitten. Niet alleen vaktechnisch, maar ook persoonlijk. Werk moet wat mij betreft aansluiten op wat je kunt én op wie je bent. Ik ben een droogkloot en het voelt zo goed als collega’s dat snappen, als je elkaar verstaat. Of droogkloterigheid een selectiecriterium voor Lencon moet worden? Misschien is dat wel een goed idee!’

VRIJHEID

‘Niemand kijkt er hier gek van op als je zegt dat je een stuk grond wilt aanleggen om een wiedrobot te testen; je krijgt als ontwerper de vrijheid die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. En informatiezuilen die we ontwerpen en willen testen op weersbestendigheid? Die halen we gewoon hiernaartoe, ondanks dat die dingen vijf meter hoog zijn. En dan natuurlijk regelmatig besproeien met een tuinslang om die regen na te bootsen. Hoe leuk is dat! Al met al ben ik superpositief over mijn overstap naar Lencon. Maar dat had je vast al begrepen…’

Ben jij ook een echte uitvinder en word je blij van onze werkplaats? Of werk je liever bij opdrachtgevers aan de nieuwste producten? Laat dan wat van je horen. Wie weet zitten we binnenkort aan de koffie tijdens een kennismakingsgesprek.

Bekijk onze vacatures.

LAAT JACCO MAAR SCHUIVEN
DESIGN ENGINEERS VAN TEAM LENCON - DEEL 2