Nieuw bij ons: Richard

Van jongs af aan is Richard geïntresseerd in techniek. Naast het verslinden van KIJK magazines en het maken van bouwdozen, was hij ook continue bezig met mechaniekjes te knutselen. Maar bovenal was hij niet weg te slaan bij zijn technisch LEGO. Wat al in 1991 leidde tot deelname aan het Nederlands kampioenschap Legobouwen.

 “Voor mij is ontwerpen een teamsport waarbij communicatie een essentiële rol speelt, en juist dat gezamenlijk toewerken naar een bepaald eindresultaat is wat voor mij het ontwerpproces zo leuk en uitdagend maakt”.

Na zijn studie heeft hij de eerste 7 jaar als design engineer bij diverse ontwerpbureau’s gewerkt. In deze tijd heeft hij zich ontplooid  als specialist in het bedenken en technisch uitdetailleren van kleine- en middelgrote constructies en complexe kunststof spuitgietonderdelen. Vervolgens heeft hij 7 jaar  gewerkt als constructeur bij één van de marktleiders in POS (Point-of-sale) materiaal, waar hij zijn kennis verder wist uit te breiden op het gebied van plaatwerk, aluminium extrusies, stalen en modulair denken.

“De meeste voldoening haal ik uit het conceptueel bedenken van oplossingen, waar mogelijk het onderzoeken van en toepassen van innovatieve oplossingen,en deze vervolgens uitwerken in 3D, bouwen van modellen en het contact met de klant.”.

Met al deze kennis komt hij het Lencon team versterken waarbij hij zijn ervaring inzet om hulp te bieden met fijn constructiewerk, het bedenken van mechanieken en het uitdetailleren van spuitgietonderdelen.

We can work from anywhere!
De eerste aanmeldzuilen zijn ter plaatse op het Rivium!