De eerste aanmeldzuilen zijn ter plaatse op het Rivium!

De afgelopen weken zijn diverse aanmeldzuilen voor de 3e generatie Rivium driverless vehicles traject geïnstalleerd.

De autonome voertuigen is op dit traject rijden verbinden bedrijventerrein Rivium van de gemeente Capelle aan den IJssel sinds 1999 met metrostation Kralingse Zoom in Rotterdam. Het traject heeft al gedurende de afgelopen 20 jaar dagelijks ongeveer 2.000 passagiers vervoerd.

Wanneer je nu op het Rivium of Kralingse Zoom komt kun je genieten van een eerste blik op de 3e generatie ParkShuttles en de aanmeldzuilen. Nu de civiele- en communicatie werken voltooid zijn beginnen binnenkort de eerste tests met zowel de voertuigen als de aanmeldzuilen.

De aanmeldzuilen zijn een belangrijk onderdeel van dit project. De zuilen zorgen er voor dat het autonome voertuig weet waar er passagiers staan te wachten en waar ze naar toe willen. Dit doen ze door zich aan te melden bij de zuil.

De aanmeldzuilen zijn zo vormgegeven dat ze de uitstraling hebben die de merkwaarden vertegenwoordigen van de operator Transdev.  Daarnaast is er veel aandacht besteed om alle informatie zoveel mogelijk op een groot scherm weer te geven waardoor er uiteindelijk maar één fysieke knop nodig is en een intercom om contact op te nemen met operatoren in de controlekamer.

Stay tuned voor de volgende stappen!

Nieuw bij ons: Richard
1e levering van de Mimetas OrganoFlow®