Mechanical engineer met passie voor ICT

Vind jij het leuk om naast het engineren met je hobby aan de slag te gaan? Dat kan! Wij zijn op zoek naar iemand die naast zijn mechanical engineer werkzaamheden ook als systeembeheerder binnen Lencon aan de slag wil.

Doel van de functie

Het systeembeheer binnen Lencon wordt voornamelijk afgehandeld door engineers met ICT affiniteit. Op dit moment wordt dit gedaan door één persoon en zoeken wij versterking. Je moet in staat zijn om snel te kunnen schakelen, dit naar aanleiding van bijv. aanvragen van klanten of interne storingen.
De functie zal voor 75% bestaan uit mechanical engineerwerkzaamheden en voor 25% uit ICT gerelateerde werkzaamheden. Als mechanical engineer heb je een breed takenpakket en waarborg je de kwaliteit en voortgang van het project in nauw overleg met project engineers en/of rechtstreeks met onze opdrachtgevers.

Je maakt deel uit van een multidisciplinair team dat op ons kantoor in Noordwijk of op klantlocatie mechanische of mechatronische (deel) systemen ontwikkelt. Met jouw expertise ben je verantwoordelijk voor de technisch constructieve en rekentechnische uitvoering van het werk. Je werkt aan verbeteringen van bestaande producten of systemen door middel van methoden zoals kostprijsanalyse of waardeanalyse. Uiteraard hoort daar een nauwkeurig bijgehouden projectdocumentatie bij.

De overige 25% van je werkzaamheden zullen bestaan uit ICT gerelateerde zaken zoals:

  • Beheren van gebruikers-/mailaccounts;
  • Onderhouden van werkstations (Windows, MacOS), servers (Linux, Windows) en overige hardware (o.a. printers, infrastructuur);
  • Storingen verhelpen;
  • CAD-software licenties verplaatsen tussen werkstations;
  • Updaten van de softwarebeveiliging;
  • Zaken automatiseren waar dit mogelijk en praktisch is (kennis van scriptingtalen als DOS/BATCH, Powershell, Bash en Python is een pré);
  • Zaken en handelingen documenteren;
  • Nieuwe mogelijkheden verkennen en implementeren.

Wie zoeken wij?

Je bent een enthousiaste, technische werktuigbouwkundige met passie voor ICT met minimaal 3 jaar werkervaring in mechanical engineering of productontwikkeling. Je bent zeer klant- en servicegericht, zowel richting interne als externe relaties. Je bent innovatief, een resultaatgerichte teamspeler, neemt initiatieven en je gaat verantwoordelijkheid niet uit de weg.
Voor deze functie vragen wij een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van werktuigbouw, industrieel ontwerpen, fijnmechanische techniek of lucht- en ruimtevaarttechniek en beheers je in zowel woord als geschrift de Nederlandse en de Engelse taal. Ervaring met een 3D CAD softwarepakket is een must.

Aanbod

Actieve aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn bij Lencon vanzelfsprekend. Evenals de goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij Lencon staan vrijheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel. Wij bieden uitdagende en variërende projecten waarbij het voor ons van belang is dat deze goed aansluiten bij de wensen en competenties van onze mensen. Er is veel aandacht voor coaching en opleiding. Wij geven je de juiste randvoorwaarden voor jouw succes!

Vragen en solliciteren

Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Sandra Heemskerk via 071–3416555. Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je CV t.a.v. Sandra Heemskerk naar  het volgende mailadres: hr@lencon.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.