TK Home Solutions

Complete ontzorging van productontwikkeling

TK Home Solutions NV maakt innovatieve trapliften, huisliften en plateauliften. Lencon werkt al vele jaren voor hen. Op gebied van product engineering, maar ook proces automatisering of productie ondersteuning. Voor het nieuwste traplift model de Swing hebben wij samen de Emergency Call Device ontwikkeld.

De Emergency Call Device wordt gebruikt bij ongevallen of noodsituaties. Als er een ongeval is kan de gebruiker direct op de noodknop drukken om de alarmcentrale te spreken. Door de Emergency Call Device kan de alarmcentrale snel en precies handelen en kunnen grote gevolgen voorkomen worden.

thyssenkrup home solutions
Client

TK Home Solutions NV

Ons werk

Concept, CAD, testen, vrijgave

Design en ergonomie

In nauwe samenwerking met TK Home Solutions, de elektronica partner en een spuitgiet partner is er een 2K spuitgiet behuizing ontworpen waar oa. de eletronica en user interface in verwerkt zijn.

Een typisch voorbeeld van een consumentenproduct waar ergonomie en design aan bod zijn gekomen. Het eerste productidee is uitgewerkt tot concept en uiteindelijk tot een getest, gedocumenteerd en productieklaar product. Naast het ontwerpen van de behuizing en integreren van de elektronica is Lencon in grote mate betrokken geweest

bij het handhaven van de kwaliteit in samenspraak met verschillende leveranciers en de afdeling kwaliteit om uiteindelijk het product vrij te geven voor massaproductie inclusief PPAP documentatie.

Belangrijk was dat de luidspreker en microfoon geen last (interferentie) van elkaar hadden en door de beperkte ruimte in de behuizing was het een uitdaging de knoppen, bekabeling en antenne netjes te integreren. Robuuste assemblage met een schroefloos ontwerp, sealen dmv 2K spuitgieten, ESD proof electronica of lijmsoorten die valtesten doorstaan: het valt allemaal niet mee. Maar het is wel gelukt!

Kwaliteit staat voorop

Om tot dit punt te komen is een volledig Test & Qualification traject doorlopen waar door middel van duurtesten de gewenste levensduur van het product is bewezen. Onze engineer had contact met de leveranciers en begeleidde bijvoorbeeld ook het traject om de unit op de beste manier te assembleren.

Kortom; het gehele proces van idee tot en met een in massaproductie geproduceerd product ondersteund en uitgevoerd.

“Ik heb met zeer veel plezier voor thyssenkrupp Stairlifts BV (nu TK Home Solutions NV) mogen werken waar ik al mijn creativiteit kwijt kon in het ontwerpen van de Emergency Call Device. Eén van de uitdagingen was de gewenste levensduur van het product te realiseren en waarborgen. In samenwerking met Test&Qualification veel duurtesten uitgevoerd, het is dan geweldig om uiteindelijk te voldoen aan de gestelde eis. Ik kijk uit naar de volgende samenwerking met het team in Krimpen!”

Tom

Lely
Hygiëne station