2getthere aanmeldzuil

Volledige ontwikkeling van een aanmeldzuil voor autonoom vervoer

Elke dag kunnen reizen naar je werk in een zelfrijdend voertuig, dat klinkt erg futuristisch. 2getthere is hier al jarenlang pionier in. Van Rotterdam Kralingse Zoom rijden forenzen al jaren lang in een zelfrijdend voertuig naar het Rivium terrein in Capelle aan de IJssel. Maar vanaf nu voegen ze daar meerdere buslijnen aan toe wat het geheel nóg een stuk complexer maakt. Wij hebben 2getthere geholpen met de ontwikkeling, engineering en levering van de  bijbehorende aanmeldzuilen.

2getthere oproepzuil openbaar vervoer
Client

2getthere

Uitgevoerde diensten

Concept, engineering, Assemblage & levering

Uitgevoerde diensten

Unieke, robuuste en moderne uitstraling

De reis van de klant begint al voordat hij het zelfrijdende voertuig instapt. Hij moet namelijk het voertuig eerst oproepen om er gebruik van te kunnen maken.

De aanmeldzuilen zijn een belangrijk onderdeel van het gehele project. De zuilen zorgen er namelijk voor dat het autonome voertuig weet waar er passagiers staan te wachten en waar ze naar toe willen reizen. Naast dat de zuilen doorgeven wat de huidige wachttijd is, is ook de routekaart te zien.

De aanmeldzuilen zijn zo vormgegeven dat ze de merkwaarden vertegenwoordigen van de operator Transdev. Daarnaast is er veel aandacht besteed om alle informatie zoveel mogelijk op een groot scherm weer te geven waardoor er uiteindelijk maar één fysieke knop nodig is en een intercom om contact op te nemen met operator in de controlekamer.

Testen, assembleren en leveren

Testen is een vast onderdeel van ons ontwerpproces bij Lencon. Door dit zo vlug mogelijk te doen kunnen we snel leren hoe het product zich gedraagt onder bepaalde omstandigheden. Omdat de aanmeldzuil zowel in hartje winter als midden in de zomer goed moet functioneren zijn er diverse tests uitgevoerd. Zo creëren we een zo realistisch mogelijke beeld en kunnen we goed beoordelen of het product geschikt is, of dat er aanpassingen gedaan moeten worden.

Doordat we onze eigen assemblage mogelijkheden hebben bij Lencon, werken onze productie engineers, mechanical engineers en ontwerpers gedurende het gehele traject nauw samen om er voor te zorgen dat het product direct in productie gebracht kan worden zonder de gestelde kennis en kwaliteiten uit het oog te verliezen.

Hygiëne station
Telecom buizenpost: Auto-unload systeem