Ladynette

Van idee naar werkelijkheid

Onze klant wilde onderzoeken of de bestaande dames hygiëne box kon worden vervangen. Als deze box wordt geleegd is deze vaak nog nauwelijks gevuld; of juist het omgekeerde is het geval. Lencon heeft een ontwerp gemaakt voor een volledig automatisch systeem waarbij het dames afval in folie verpakt wordt opgeslagen. Het systeem detecteerd het afval en geeft zelf aan wanneer het geleegd moet worden.

ladynette toilet meubel
Client

CWS

Ons werk

Concept, CAD, testen, vrijgave

Hygiëne en opslag

Naast hygiëne is de geurvrije opslag ook een belangrijk voordeel. Voor de klant was het daarnaast een grote winst dat het aantal logistieke bewegingen van het ophalen en wegbrengen van de bestaande boxen aanzienlijk werd verminderd door het servicen alleen uit te voeren zodra het apparaat dit aangeeft. Niet elk toilet wordt ten slotte even vaak gebruikt en toch moest elke maand de box vervangen worden terwijl deze meestal nauwelijks gevuld was.

Het gaat om de details

Het ‘Ladynette systeem’ werkt volledig autonoom en volautomatisch. Het detecteert de inname van het damesafval en sluit dit luchtdicht af in een folie. Deze wordt vervolgens gecomprimeerd en opgeslagen en zodra de opslag vol raakt, dan wordt dit gecommuniceerd met het service bedrijf. Deze monitort op afstand alle Ladynette systemen en plant het onderhoud in.

Onze partner Interay ontwikkelde de elektronica (HW & SW). Lencon ontwikkelde het concept van de verwerking en creeërde het uiteindelijk ontwerp. Na vele prototypes en testen in oa. hotels en kinderdagverblijven is de seriebouw opgestart.

Bouwen & testen

Lencon ontwikkelde het mechanisch ontwerp, selecteerde alle leveranciers, bouwde de systemen op en testte deze in eigen huis.

“Het Ladynette project is een mooi voorbeeld van een ontwikkeling die Lencon van A tot Z heeft uitgevoerd. We hebben het product bedacht, het ontwikkeld en uiteindelijk gebouwd. Onze ontwikkelprojecten zijn anders eigenlijk altijd in opdracht waarbij de klant met een productidee komt. Hierbij ging het dus andersom, wat het heel speciaal voor ons maakt.”

Peter

Ultimaker: S5 pro bundle
Fysiologic