Fysiologic 

Van ideeschets tot levering van producten

Fysiologic ECG Services is gespecialiseerd in het registreren en analyseren van elektrocardiogrammen (ECG) in opdracht van huisartsen, specialisten en ziekenhuizen. Inmiddels werken we aan de vierde generatie.
Voor dit product staat betrouwbaarheid en nauwkeurigheid voorop. We hebben de verantwoording gekregen over het ontwerp en de mechanische ontwikkeling van zowel het oplaad- als het uitleesstation. Daarnaast leveren we ook de halffabricaten aan voor de elektronica assemblage. De samenwerking bestaat uit zowel ontwikkeling van de kunststof spuitgietdelen alsmede de vrijgave en levering.

Fysiologic
Client

Fysiologic

Ons werk

Concept, vormgeving, CAD, sourcing, vrijgave en levering

Korte doorlooptijd tot product lancering

Voor dit project was met name de korte doorlooptijd een uitdaging. Bovendien moesten de verschillende devices in nauwgezette samenwerking met de elektronica- en softwareleverancier (TOPIC) worden ontwikkeld. Belangrijkste eisen bij dit het ontwerp waren gebruiksvriendelijkheid, draagcomfort en slimme assemblage.

Lange klantrelatie

Als we de vier generaties naast elkaar zetten dan kun je goed de doorontwikkeling in de loop der jaren zien. De producten zijn kleiner geworden en hebben meer functies gekregen. Deze holter is een zgn. ‘wearable’ en wordt op het lichaam gedragen, wat hele specifieke eisen met zich meebrengt. Ook is de uitvoering van deze generatie enorm opgewaardeerd met een high end afwerkingsniveau.

“ Voor ons is het zo leuk om aan meerdere generaties te hebben mogen werken. Het betekent niet dat we dan bedrijfsblind raken, want met name het ‘out of the box’ denken in de conceptfase werd gewaardeerd door Fysiologic. We proberen elke keer opnieuw in oplossingen te denken die innovatief zijn. We nemen altijd de voortschrijdende technische mogelijkheden in ogenschouw.”

Jan Willem

Ladynette
MCi