MCI – power fold & active grill shutter

Ontwerpen voor hoge productieaantallen

MCi (Mirror Controls International) ontwerpt, produceert en verkoopt actuatoren voor de auto industrie.
De actuatoren worden gebruikt om autospiegels elektrisch te verstellen en de grill open en dicht te zetten. MCi is wereldwijd marktleider met vestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor (inclusief engineering) is gevestigd in Woerden en onze bedrijven werken al meer dan 10 jaar met elkaar samen. De samenwerking is zowel op het gebied van detachering als projectmatig bij de ontwikkeling vanuit ons kantoor.

MCI product Lencon
Client

Mirror Controls Int.

Ons werk

Concept, CAD, FEM, testen

Active Grill Shutter

De AGS is een actuator die de grill van een auto electrisch open of dicht kan zetten. Hiermee kan de motor actief worden gekoeld of juist sneller worden opgewarmd na de start. Lencon heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van mechanische concepten voor een ‘fail safe’ feature. We hebben geadviseerd bij de haalbaarheid van het door MCi bedachte concept waarin we een aantal eigen oplossingen hebben bedacht en uitgewerkt. De uitdaging was om een zeer robuust mechanisme te ontwerpen (>250k cycli) die in hoge aantallen geproduceerd kon worden tegen een lage kostprijs. Inmiddels wordt dit product onder andere door Mercedes gebruikt.

Power Fold

Lencon heeft zeer intensief meegewerkt bij de engineering van een van de Power Folds. Dit is een actuator waaraan de buitenspiegel bevestigd is en deze zorgt ervoor dat de spiegelkap kan verdraaien. Lencon heeft mechanische verbeteringen doorgevoerd en getest. Verder is de productie begeleid en verzorgden wij de CAD modellering en de tekeningen van onder andere spuitgiet tandwielen en behuizingsdelen.

“MCi bood mij een prachtige kans om mee te werken in een dynamisch en enthousiast team. Ik kreeg veel vrijheid waardoor ook minder voor de hand liggende oplossingen een kans kregen. Fantastisch om actief betrokken te kunnen zijn bij het hele proces met uiteindelijk een topproduct als eindresultaat.”

Roos

Fysiologic
Ultimaker