Arvoo scan genius

Een all-in-one ANPR systeem

De Arvoo ScanGenius is een mobiel ANPR systeem dat vanaf een auto nummerplaten kan scannen en kan controleren of autobezitters betaald hebben voor het parkeren. Samen met Arvoo Imaging Products B.V. heeft Lencon  de ScanGenius ontwikkelt, waarbij Lencon het mechanische deel voor haar rekening nam. Dit bestond oa. uit de vormgeving van de buitenzijde maar ook het complete binnenwerk.

scanauto op de weg in stad
Client

Arvoo Imaging Products B.V

Ons werk

Concept, CAD, testen, vrijgave,
levering

Solide ombouw
voor elektronica

Arvoo is bij ons met de vraag gekomen om een solide lichtgewicht behuizing te ontwerpen die ze kunnen plaatsen op ieder willekeurig autodak van parkeerwachters. Wij zagen hierin een unieke kans om door een vernuftige opbouw van het product te kunnen voldoen aan deze eisen. Dit resulteerde in een product dat niet alleen licht van gewicht was, maar ook voldoende camerazicht had in alle richtingen bij verschillende auto’s en tegen een stootje kan.

Een extra
paar ogen

De Scangenius van Arvoo neemt veel routine matig werk uit handen van de parkeerwachters. Omdat de Scangenius snel langs de auto’s kan rijden, kan deze veel meer nummerborden scannen dan parkeerwachters handmatig kunnen controleren.
De Scangenius van Arvoo communiceert via een 4G netwerk met de andere parkeerwachters om aan te geven welke autobezitter er niet heeft betaald.
Daarnaast is de Scangenius van Arvoo ook  in staat om als ‘sensor in de openbare ruimte’ te worden gebruikt. Dit betekent dat men met de Scangenius bijvoorbeeld kan controleren of de  lantarenpalen branden en of er vuilnis op straat ligt.

Productie &
levering

Tijdens het gehele ontwerptraject is voortdurend gefocused op een eenvoudige en robuuste opbouw en is het product goed te onderhouden. Vanaf de eerste prototypes tot aan huidige productie worden de mechanische delen door Lencon gesourced en geleverd aan Arvoo. Hierdoor kunnen we snel inspelen op kwaliteitsissues en is een korte levertijd mogelijk.

“Arvoo is een klant waar wij al vele jaren met veel plezier voor werken. Het begon met een conceptstudie van de vormgeving waarbij het vooral van belang was dat de behuizing niet aanstootgevend was voor de autoparkeerders. Parkeerboetes zijn nou eenmaal niet leuk… Onze rol is inmiddels veranderd in die van zowel engineeringspartner als producent.

Peter

Telecom buizenpost: Auto-unload systeem
Ultimaker: S5 pro bundle