Moog vluchtsimulator

De ontwikkeling van een nieuw modulair vluchtsimulator platform

Moog BV produceert onderdelen en systemen voor civiele simulators voor professionele vliegopleidingen. In opdracht van Moog BV hebben we meegewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw modulair vluchtsimulator platform.

Onze engineers hebben een breed kennisveld en we werken dan ook in veel verschillende branches. In dit geval werd er branchespecifieke kennis gevraagd door Moog en dat specialisme heeft Lencon in huis.

simteq product
Client

Moog

Ons werk

Advies, CAD, FEM

Het verzorgen van complete lineaire FEM berekeningen

Door onze kennis van Flight Simulators konden wij meerwaarde creëren bij de ontwikkeling van het nieuwe modulaire vluchtsimulator-platform van Moog.

We adviseerden tijdens de ontwerpfase en voerden op detailniveau FEA analyses uit van het simulator frame.
Veelal verzorgen we complete lineaire FEM sommen zelf. In dit geval werd gevraagd om een Frequency Response Analysis. Hiermee kon onderzocht worden welke Eigenfrequenties er aanwezig waren in de constructie en hoe die eventueel uitgedempt konden worden.

Lencon modelleerde een zogenaamd Midplane model van de constructie. Hiermee beperkten we de rekentijd voor de FEA analyse waarna onze partner MGts efficiënt een uitgebreide analyse kon uitvoeren met specialistische software.
In dit project is was er sprake van een harmonieuze samenwerking tussen verschillende specialistische partijen. Met onze ervaring konden we Moog adviseren en helpen bij een efficiënte aanpak om te zorgen voor een perfect werkend innovatief vluchtsimulator-platform. En uiteraard namen de zaken daarna een enorme vlucht!

“Een enorm uitdagend project waar een nauwe samenwerking met diverse partijen vereist was om tot een goed resultaat te komen. De flight simulator is opgeleverd in Turkije. Bij de eerste testrun kwamen de resultaten nagenoeg overeen met de waardes uit onze analyse. Altijd een spannend moment en als je dan uitkomt zoals je hebt berekend. Dat geeft veel voldoening en natuurlijk een blije opdrachtgever!”

Kevin

Ultimaker
Deltares